Frikvarter


Frikvarter – Så Hatten Jazzer!

Når Frikvarter spiller jazz musik er der en ting du kan være sikker på: alt kan ske!
Vi finder på musikken lige her og lige nu og den har aldrig lydt sådan før og kommer heller ikke til det igen. Vi spiller et billed og et digt, laver en børnesang om til jazz, og ser om i kan bestå dansetesten. Vi fortæller løgnhistorier fra dengang jazzen lige var begyndt og lærer jer at knipse og se seje ud mens i lytter til ny eksperimenterende professorjazz. Og hvis du ikke kan huske hvad der var blues og hvad der var swing så kan du måske kende forskel på hatten?!

Frikvarter er en kvartet bestående af 4 profesionelle jazzmusikkerer.

Ingrid Hagel: Violin og sang
Martin Fabricius: Vibrafon
Ida Hvid: Kontrabas
Jacob Hatholt: Trommer

Tilsammen har vi spillet mange tusinde koncerter for børn og voksne. Ingrid er violinist og sanger og udannet på rytmisk musikkonservatorium. Ida Hvid, der spiller på den meget store violin, bedre kent som en kontrabas, har også studeret her og spiller blandt andet i  Niels Jørgen Steens bigband og New Music Orchestra. Martin, der spiller Vibrafon, er uddannet på Berklee College of Music. Martin skriver filmmusik og har udgivet to jazz CD’er med sine egne sange. Jacob er pladeaktuel med Gianni Bardaro og Randy Brecker og kan også høres med Francesco Cali Quartet og mange andre.
Vi har alle i mange år undervist børn i musik og har det til fældes at vi rigtig godt kan lide børn og elsker at spille for dem.

Koncertens form tager udganspunkt i jazzen historie, fra den tidlige blues til den moderne jazz. Undervejs involveres børnene aktivt. De synger med på I got Rhythm fra 1930 og danser stopdans til Herbie Hancocks Chameleon fra 1973.
I selve formen er også indbygget tilfældighed og improvisation. Når vi “jazzifiserer” en kendt børnesang er det aldrig den samme men én børnene vælger. Teksten til bluesen laver vi samme med børnene på stedet og bringer 1800 tallets bomuldsmarker helt ind i klasseværelset med en moppe-blues, en kærligheds-blues eller en lektie-blues.

Vi håber at gi’ børnene et godt positivt første møde med den store forunderlige verden vi kalder Jazz.